Baracsi-Paletta 97. Kft.
5400 Mezőtúr, Szolnoki út 44.
+36 56 353 435
iroda@baracsi-paletta.hu
NYITVATARTÁS
Hétfő - Péntek: 6:00 - 16:00

Szárítás és hőkezelés

image
image
image

Szárítás és hőkezelés

Az export kapcsán, a fa-csomagolóanyagokra, így a rakodólapokra is, szigorú nemzetközi növény-egészségügyi előírások vonatkoznak, melyeket a FAO ISPM 15 szabvány részletez. Ezen előírások célja, hogy a nyersfából készült csomagoló-anyagokban fellelhető - elsősorban az élő fákat veszélyeztető - kártevők terjedését megakadályozza.


Az ehhez szükséges zárt rendszerű szárító-hőkezelő berendezést társaságunk Magyarországon az elsők között állította üzembe és ezzel megkapta a szabvány nemzetközi jelzésének használati jogát. Jelenleg három szárító-hőkezelő kamra működik.


A hőkezelés követelményei:

  • A hőkezelő kamrában elhelyezett faanyag teljes keresztmetszetében 56 °C-ra történő hevítése minimum 30 percig.
  • A faanyagban elhelyezett 6 db hőmérséklet érzékelő szonda értékeinek folyamatos elektronikus regisztrációja, mely alapján a rendszer automatikusan elkészíti a hőkezelést bizonyító jegyzőkönyvet.
  • Az így kezelt faanyagra illetve fából készült termékekre - akkreditációs jogosultságunk alapján - elhelyezzük a nemzetközi ISPM 15 szabvány jelölését és a hőkezelést igazoló dokumentumot termék a termék szállítási dokumentumaihoz csatoljuk.

A hőkezelésen túl a további szárítással a kamrákban az elhelyezett faanyag nedvességtartalma a kívánt értékre csökkenthető.


Fontos megjegyezni, hogy a szárítás és a hőkezelés sem folyamatában, sem céljában két nem azonos eljárás.Érdekli valamelyik termékünk? Töltse ki ajánlatkérő adatlapunkat!


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/baracsipaletta/public_html/wp-includes/functions.php on line 5109

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/baracsipaletta/public_html/wp-content/plugins/cookie-law-info/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 490