Baracsi-Paletta 97. Kft. | H-5400 Mezőtúr, Szolnoki út 44. | +36 56 353 435, +36 56 550 504 | iroda@baracsi-paletta.hu

Szolgáltatások

A Baracsi-Paletta 97. Kft. alaptevékenysége a rakodólap gyártás. Megrendelésre egyéb fa-csomagolóanyagokat is gyártunk. A gyártáshoz, a gyártást segítő, a vevői igények kiszolgálását és a társaság működésének hatékonyságát javító szolgáltatási tevékenységek kapcsolódnak: kereskedelem, fuvarozás, raktározás, szárítás és hőkezelés valamint szakmai tanácsadás.

A társaság működésének hatékonyságát, az ISO 9001:2016 szabvány követelményeit teljesítő minőség menedzsmentrendszer működését, a vevői igények fokozott kiszolgálását, a kockázatok kezelését külső szakértők folyamatos bevonásával is biztosítjuk.

Gyártás

Rakodólapok

Egyutas raklap: Méretei, terhelhetőségi adatai valamilyen műszaki specifikációnak felelnek meg, e tekintetben nem köti semmilyen szabvány. E paraméterek tekintetében általában valamilyen felhasználói igénynek felel meg.

Papíripari raklap: Egyutas raklapok, igen széles mérettartományban és formátumban gyártjuk elsősorban külföldi nagy papírgyárak részére.

Egyéb fa-csomagolóanyagok

Jellemzően egyedi, kis darabszámú gyártás, de a nagyobb volumenű megrendeléshez is tudjuk biztosítani a termelési kapacitást ill. rendelkezésünkre áll az ehhez szükséges technika és technológia.

Szárítás és hőkezelés

Az export kapcsán, a fa-csomagolóanyagokra, így a rakodólapokra is, szigorú nemzetközi növény-egészségügyi előírások vonatkoznak, melyeket a FAO ISPM 15 szabvány részletez. Ezen előírások célja, hogy a nyersfából készült csomagoló-anyagokban fellelhető - elsősorban az élő fákat veszélyeztető - kártevők terjedését megakadályozza.

Az ehhez szükséges zárt rendszerű szárító-hőkezelő berendezést társaságunk Magyarországon az elsők között állította üzembe és ezzel megkapta a szabvány nemzetközi jelzésének használati jogát. Jelenleg három szárító-hőkezelő kamra működik.

A hőkezelés követelményei:

A hőkezelésen túl a további szárítással a kamrákban az elhelyezett faanyag nedvességtartalma a kívánt értékre csökkenthető.

Fontos megjegyezni, hogy a szárítás és a hőkezelés sem folyamatában, sem céljában két nem azonos eljárás.

Raktározás

A vevők a termelésükhöz szorosan kapcsolódó raklapigény biztosítását mindinkább bizonyos volumenű késztermék raktározásával tudtuk elérni.

A termékeinkkel történő folyamatos ellátás biztosítására az alábbi raktározási módok alakultak ki:

Kereskedelem

Fuvarozás

A kereskedelemhez kapcsolódó teljes fuvarigényt részben saját fuvareszközökkel, részben állandó alvállalkozókkal fedjük le. A szabad fuvarozási kapacitásunkat egyéb fuvarok vállalásával hasznosítjuk.

Szakmai tanácsadás

A több évtizedes rakodólap gyártási tapasztalat, a folytonos tudatos gyártástechnológia fejlesztés, az ágazati tájékozottságunk, a szakterület ismeretének napi szinten tartása azok a tényezők, amelyek szakmai ismeretünket, a szakmai tudásunkat igen magas szintre emelték. Ezt az ismerethalmazt igény szerint vevőink, leendő vevőink részére tanácsadás, csomagolási megoldásokról folytatott konzultációk formájában hasznosítjuk.KapcsolatBisnode tanusitvany

Copyright © 2015 Baracsi Paletta 97. Kft. Minden jog fenntartva. | Készítette: Compcare Hungary Kft.