Baracsi-Paletta 97. Kft. | H-5400 Mezőtúr, Szolnoki út 44. | +36 56 353 435, +36 56 550 504 | iroda@baracsi-paletta.hu


Hírek

"A BARACSI-PALETTA 97 KFT. VERSENYKÉPESSÉGÉNEK NÖVELÉSE ADAPTÍV TECHNOLÓGIAI INNOVÁCIÓ RÉVÉN"

A projekt alapadatai:

A projekt bemutatása:
A Baracsi-Paletta 97 Kft. raklapgyártó múltja 1985-re nyúlik vissza, a 3 főt foglalkoztató manufaktúrából napjainkra nyolcvan főt foglalkoztató középvállalkozás lett. Gyártási tevékenységünk kiterjed raklapok és egyéb fa csomagolóanyagok gyártására, ezekhez pedig kiegészítő tevékenységek kapcsolódnak, mint a kereskedelem, fuvarozás, raktározás, szárítás, hőkezelés és szakmai tanácsadás. Vállalkozásunk büszke rá, hogy az innovációban, az új eljárások, technológiák adaptálásában mindig is élen járt, 2006-ban pedig termelői kategóriában az ÉV Minősített Vállalkozása címet is elnyerte.

A projekt keretében beszerzésre kerül 1 db „CNC megmunkálóközpont profit H08 21.31 P”, mely famegmunkálásra alkalmas. A gép előnye, hogy csupán egyetlen művelettel képes elvégezni a szükséges famegmunkálási feladatokat: lapszabászat, fúrás és marás. A géphez nincs szükség gépkezelőre, a CNC vezérlésnek köszönhetően csupán feltesszük a táblát a gépre, ami automatikusan elvégzi a beprogramozott megmunkálási folyamatokat. Bármilyen alakzat kialakítására alkalmas. A gép az úgynevezett nesting-technológia elvét adaptálva működik, azaz egyetlen fogással történik az alapanyag megmunkálása, fúrása, marása, szabása, így jóval gyorsabb, gazdaságosabb megoldást kínál. A technológia minimalizálja az anyagveszteséget és csökken a sérülés veszélye is. A gép nesting-szoftverének köszönhetően tetszés szerint alakíthatók a műveletek, a megmunkált munkadarabokat pedig az élzárógépen rögtön véglegesen készre lehet munkálni.

Összességében a gép révén a jelenlegi tevékenységhez képest hatékonyabb munkavégzés várható, hiszen nő az automatizáltság foka, csökken a selejtszám, kevesebb az élőmunka igény és a feldolgozható anyag mennyisége is nő. Emellett jobb minőségű termék jön létre az innovatív technológiák használata miatt.

A projekt megvalósulásának helyszíne:
5400 Mezőtúr, Szolnoki út 44. 2059 hrsz.

A projekt a következő közreműködő szervezetek támogatásával valósult meg:
Pénzügyminisztérium - Gazdaságfejlesztési Programok
Cím: 1139 Budapest, Váci út 83.
E-mail: gazdasagfejlesztes@pm.gov.hu
Telefon: +36 1 896 6666
Honlap: www.palyazat.gov.huKapcsolatBisnode tanusitvany

Copyright © 2015 Baracsi Paletta 97. Kft. Minden jog fenntartva. | Készítette: Compcare Hungary Kft.